Bedrijf


Jong en dynamisch

Kwekerij Verdoorn B.V. is opgericht in 2009 en heeft sindsdien een gestage groei doormaakt. Reden hiervoor zijn ongetwijfeld de hoge kwaliteitsstandaard, uitstekende service en de korte lijnen waar onze kwekerij bekend om staat. Momenteel worden jaarlijks ca. 500.000 vaste planten in container geteeld, een hoeveelheid die naar verwachting de komende jaren stabiel zal blijven. Naast het eigen assortiment worden op verzoek van de klant regelmatig partijen planten voor derden opgekweekt.

Opkweek

Deze vaste planten worden als plug, stek, landplant of knol ingekocht bij geselecteerde leveranciers. In eigen beheer worden deze jonge planten vervolgens opgepot en doorgekweekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een, met zorg samengesteld en op maat geleverd, potgrondmengsel en stevige potten. De opkweek vindt voor zover mogelijk in de buitenlucht plaats, enkel de overwintering geschiedt in een kas.

Kwekerij

Sinds 1 juli 2013 is Kwekerij Verdoorn B.V. in het bezit van een eigen, ruim opgezette kwekerij te Sprang-Capelle. Inmiddels is de kwekerij aangepast naar onze wensen en omvat ca. 1,5 ha buiten containerveld, 1,2 ha kas en een verwerkingsruimte. Sinds 2021 zijn wij MPS-ABC gecertificeerd, ons MPS-nummer is 911226.